Categories
Uncategorized

2 tärkeää vinkkiä ruoanlaittoon – näin teet helppoa ja maukasta ruokaa kotona

2 tärkeää vinkkiä ruoanlaittoon – näin teet helppoa ja maukasta ruokaa kotona

Siitä lähtien, kun olen alkanut saamaan joitain uskollisia lukijoita blogilleni, minulta on kysytty monesti – kuinka saat yksinkertaisen ruoan maistumaan niin hyvältä? Miten onnistut tekemään maukasta ruokaa kotona niin vaivattomasti? 

Ystäväni ja perheeni jäsenet, jotka tuntevat ruoanlaittotyylini, ovat myös kysyneet minulta tätä kysymystä useita kertoja. Joten ajattelin asiaa ja ymmärsin, kuinka ruoanlaitto on täysin väärin ymmärretty käsite. 

Ajatus aterian kokkaamisesta kotona pelottaa monia ihmisiä, joiden kanssa puhun. Tämä johtuu enimmäkseen siitä, että he uskovat ruoanlaittamisen vievän paljon aikaa. Siksi haluan tässä kirjoituksessa kertoa kuinka kuka tahansa kotikokki voi tehdä helppoa ja maukasta ruokaa kotona. Jos ruoan laittaminen ei ole kuitenkaan sinun juttusi, monet Helsingin ravintolat tarjoavat erittäin maukasta ja verrattain edullista ruokaa.

Käytä tuoreita mausteita

Tämä on tärkeä salaisuus maukkaiden ruokien valmistamiseen kotona. Ei oikeastaan ​​salaisuus, mutta monet maut, jotka syntyvät yksinkertaisesta ruoasta, tulevat mausteista, jotka on juuri jauhettu tai valmistettu kotona.

Esimerkiksi lähes 95 prosenttia kaikista keittiön ruokakomeroissani olevista mausteista on jauhettu kotona. Oli kyseessä sitten kumina, mustapippuri, korianteri tai garam masala, ostan kokonaisia mausteita markkinoilta ja jauhan ne sitten itse kotona. Tämä saa ruokani maistumaan paljon paremmalta!

Luovu säilöntäaineista

Tiedätkö mitä vihaan eniten? Pakastettuja vihanneksia, jalostettuja elintarvikkeita ja pakattuja tahnoja ja kastikkeita. Ne vain maistuvat niin keinotekoisilta suussa. 

Jalostetuissa elintarvikkeissa tiedetään olevan myös syöpää aiheuttavia ainesosia. Puhumattakaan siitä, kuinka kauheilta ne maistuvat. Luovu siis turhista säilöntäaineista ja kehosi ja perheesi tulevat kiittämään sinua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *