Categories
Uncategorized

Laihduta juoksun avulla

Monille uusi vuosi tuo eteen lupaukset paremmasta kunnosta ja laihasta elämästä. Paras tapa aloittaa uusi elämäntapa on lisätä omaan päivittäiseen aikatauluun liikuntaa. Luonnollisin tapa lisätä liikuntaa ja parantaa kuntoa on aloittaa juokseminen. Kaikille se ei kuitenkaan ole mahdollista, koska painoa voi olla kertynyt niin paljon, että juokseminen tuntuu epämiellyttävältä tai on jopa mahdotonta. Kerromme tässä, miten jokainen voi aloittaa paremman elämäntavan ja alkaa juoksemaan vaikka siihen ei juuri nyt tuntuisi pystyvän.

Aloita kevyesti

Liikunta, laihduttaminen ja parempi elämäntapa alkaa pienistä valinnoista. Tärkeintä on asioiden toistaminen tasaisesti läpi viikon, kuukauden ja vuoden. Myös juoksemisen aloittaminen onnistuu kun ei heti haukkaa liian isoa palasta. Aloita juoksuharrastus kävelyn kautta.

Lähde päivittäin kävelemään ja tee siitä jokapäiväinen tapahtuma, jolloin otat itsellesi aikaa. Kävelylenkki voi olla esimerkiksi 30 minuuttia päivässä, jonka voi ajoittaa oman aikataulun mukaan aamulle, päivälle tai illalle. Muutama kertana viikossa voit kävelylenkin yhteydessä ottaa muutaman sadan metrin hölkkä harjoituksia. Hölkkää joko tietty matka tai tietty aika, jonka jälkeen palaat takaisin kävely vauhtiin. Tällä tavalla pääset totuttamaan omat lihakset myös juoksuun ja aloitus ei tunnu liian pahalta.

 

Muodosta tapa

Päivittäinen kävely on hyvä muodostaa tavaksi ja sitä voi oikeasti yhdistää oman arjen mukaisesti. Valitse auton sijasta kävely kun olet esimerkiksi menossa kauppaan. Kun matkasi kohde on ravintola helsingissä, käytä julkista liikennettä ja kävele osa matkasta jalan. Lisäämällä kävelyä arkisiin tapahtumiin päivittäisen kävelylenkin lisäksi, pystyt kasvattamaan kävelyn määrää ja lisäämään omaa liikunnan määrää tuntuvasti viikon aikana.

Kun olet saanut kävelylenkit ja arjen kävelyn tavaksi, voit alkaa vaihtamaan osan kävelylenkeistä juoksulenkeiksi. Juoksulenkkiä ei ole välttämätöntä tehdä kokonaan juosten vaan voit edelleen kävellä, jos siltä tuntuu. Pikkuhiljaa pystyy koko lenkin myös juoksemaan ja pidentämään lenkin aikaa ja matkaa.