Categories
Uncategorized

Arjen hyötyliikunta – miten pysyä aktiivisena myös lepopäivinä

2 tärkeää vinkkiä ruoanlaittoon – näin teet helppoa ja maukasta ruokaa kotona

Joskus on pidettävä lepopäiviä varsinaisesta urheiluharrastuksesta, mutta sekään ei tarkoita, että olisi pakko jäädä sohvalle makaamaan ellei näin erityisesti halua tehdä. Arjen pieni aktiivisuus tekee hyvää sekä keholle, lompakolle että ympäristölle. Kyseessä on usein asiat jotka sinun olisi joka tapauksessa tehtävä, joten miksipä et suhtautuisi niihin samalla liikunnan ilolla kuin muuhunkin urheiluun? Alla on listattuna muutama esimerkki arkiliikunnasta, johon emme aina muista suhtautua liikuntana.

Siivoaminen

Lattioiden pesua ja imurointia ei pidä aliarvioida. Rivakalla tahdilla saat helposti sykkeen koholle ja hien pintaan. Fyysisen terveyden lisäksi siivoaminen on hyväksi mielenterveydelle, sillä siisti tila rauhoittaa mieltä. Myös pölyjen pyyhkiminen saattaa olla yllättävänkin fyysinen suoritus. Kesä on myös otollista aikaa lähteä mattopyykille. Myös kestävät, esimerkiksi https://www.masku.com/tuotteet/sisustus/matot/ hankitut matot kannattaa tasaisin väliajoin pestä, sillä niihin kertyy arkena likaa ihan huomaamattakin. Painavien mattojen kanniskelu ja rivakka peseminen menevät helposti treenistä.

Ostoksilla käyminen kävellen

Mikäli millään mahdollista, tee ostoksesi kävellen tai polkupyörällä. Raskaiden ostosten kantaminen saa taatusti hien pintaan. Mukaan on suositeltavaa ottaa tilava reppu, jotteivat suuret ostokset ole ainoastaan käsivoimiesi varassa.

Pihatyöt

Haravointi, rikkaruohojen kitkeminen, lumityöt ja perunamaan kääntäminen ovat kaikki tehokkaita hyötyliikunnan muotoja. Ahkeroidessasi saat samalla raitista ilmaa ja auringonvalosta kallisarvoista D-vitamiinia.

Koiran ulkoilutus

Mikäli olet koiranomistaja, voi karvainen perheenjäsenesi toimia loistavana tekosyynä ulkoilulle. Jotkut koirarodut tarvitsevat paljon liikuntaa, joten voit hyvillä mielin ottaa siitä itsekin ilon irti ja ehkä jopa tavata muita koiranomistajia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *