Categories
Uncategorized

Lähde juoksulomalle

Juokseminen on mukava harrastus, jota voi tehdä raittiissa ulkoilmassa ja nauttia vaihtuvista maisemista. Juoksuharrastus omassa kotikaupungissa voi kuitenkin alkaa tuntua puulta kun lenkkipolut tulevat liian tutuiksi ja vaihtelua maisemiin ei enää tule entiseen tahtiin. Silloin voi olla aika harkita juoksulomalle lähtöä. Juoksulomailu on nykypäivänä hyvin suosittua, kuten lomailu myös muiden lajien osalta. Juoksuloma voi sisältää esimerkiksi matkan juoksutapahtumaan tai pelkästään tutustumisen toiseen kaupunkiin juosten. Tällainen loma voi olla hyvää vaihtelua juoksijan perinteiseen arkeen. Mitä kaikkea juoksulomaa varten kannattaa tehdä ennakkoon?
Juoksulomia voi selailla verkosta, jossa monet yritykset tarjoavat valmiita lomia, johonkin kuuluisaan kohteeseen. Tällaisia voivat olla vaikka Kreikan maraton matka, jonka alkuperäisen reitin voi suorittaa halutessaa itse. Myös muita kuuluisia juoksumatkoja löytyy monista eri maista. Monilla suurilla kaupungeilla on myös omat vuosittaiset juoksutapahtumat, joista voi löytää itselleen hienon tapahtuman, johon osallistua ja samalla nähdä kaupunki erilaisella tavalla.

Juoksuloma voi olla myös ohjatulle juoksuleirille osallistuminen. Juoksuleirillä on mahdollisuus päästä ohjattuun valmennukseen, jossa juoksu valmentajat kertovat ja opastavat juoksutekniikassa ja analysoivat nykyistä juoksutekniikkaasi. Tällainen loma voi olla omiaan aloittelevalle juoksijalle, joka kaipaa hieman apua juoksutekniikan parantamisessa tai apua juoksuohjelman rakentamisessa.

Edullisemmalle juoksulomalle voi myös lähteä Suomessa. Meillä on myös paljon kauniita kaupunkeja ja paljon luontoa, jossa käydä lenkkeilemässä. Esimerkiksi pääkaupunkiseutu on täynnä hyvin hoidettuja juoksureittejä ja mahdollisuuksia nähdä erilaisia maisemia. Varaa St. George Helsinki hotelli ja lomaile Helsingin keskustassa, josta voit lähteä lenkille vaikka kuuluisaa Helsingin olympialaisten reittiä keskustasta pohjoiseen. Voit myös lomailla Helsingissä jonkin juoksutapahtuman aikana ja ottaa itse osaa tapahtumaan. Varsinkin Helsingin kevät ja kesä ovat täynnä mielenkiintoisia juoksutapahtumia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *