Helsingin juoksutapahtumat

Helsinki on juoksijan paratiisi ainakin tapahtumien osalta. Helsingissä järjestetään vuosittain kymmeniä erilaisia tapahtumia ympäri vuoden, joihin voi osallistua omasta kuntotasosta riippuen. Tapahtumat houkuttelevat myös monia ulkomaisia juoksijoita, joten samassa tapahtumassa voi nähdä jopa kuuluisia urheilijoita tekemässä kisasuoritusta. Helsingin juoksutapahtumat tarjoavat myös uniikin kaupunkiympäristön, jossa juostaa ja jossa yhdistyy urbaani ympäristö ja kaunis luonto. Juoksutapahtumissa on myös useasti paljon yleisöä kannustamassa, joten juokseminen on hauskempaa kun on kannustajia oman suorituksen aikana. Tutustumme tässä muutamaan pää tapahtumaan, joita Helsinki tarjoaa.

Helsinki 10 on kymmenen kilometrin katujuoksu tapahtuma, joka kerää vuosittain paljon myös kuuluisia henkilöitä osallistumaan kyseiseen juoksuun. Tapahtuma onkin kesän ensimmäinen isompi tapahtuma, joka järjestetään yleensä huhtikuussa. Kisareitti kulkee Katajanokan ja Ullanlinnan rantamaisemissa ja se sisältää myös juomapisteet.

Helsinki Half marathon on suuri tapahtuma, joka järjestetään Helsingissä kesäkuussa ja tapahtumassa on mahdollisuus juosta eripituisia matkoja. Reitti kulkee ympäri helsinkiä ja lähtö ja maali ovat Töölönlahden rannalla. Tapahtuma on todella suosittu ja myös monet kuuluisat henkilöt ottavat osaa kyseiseen kisaan. Kisaajille on myös mahdollisuus osallistua tapahtuman oheistapahtumiin kuten after run tapahtumaan ja nauttia viihdyttävästi menosta Helsingin yöelämässä. 

Helsinki Marathon on kesän lopussa elokuussa järjestettävä tapahtuma, jossa voi juosta kokopitkän marathon kisan tai puolimaratonin tai kymmenen kilometrin kisan. Helsinki marathonin yhteydessä on mahdollista myös harjoitella yhdessä. Kisaa varten on saatavilla yhteisharjoituksia, joita järjestetään ympäri vuoden ja ne ovat pääasiassa ilmaisia. Näitä harjoitusaikatauluja julkaistaa tapahtuman sivustoilla, joista saa paljon lisätietoa tapahtumasta. Tapahtumiin kannattaa ilmoittautua ajoissa ja majoitus kannattaa myös hankkia ajoissa, koska varsinkin suuret tapahtumat ovat suosittuja. Varaa Helsinki hotelli ajoissa itsellesi ja ole valmiina tapahtumaan.