Täydellinen ruoka treenaajalle

Lähde lomalle kaupunkijuoksemaan

Juoksu on harrastus, joka tunnetusti kuluttaa huiman määrän kaloreita ja kunnon juoksutreenin jälkeen maistuu hyvä ruoka. Tuhti ja ravitseva ruoka on myös tärkeää palautumisen kannalta, ja sellaisen valmistaminen on myös helppoa ja se valmistuu kätevästi oman lenkin aikana. Katso seuraavasta vinkit, miten valmistat täydellisen ruoan oman juoksutreenisi aikana.

Yksi parhaista ruoista, jonka voit valmistaa tukemaan treenejäsi on pataruoka. Pataruoat ovat pitkään haudutettuja ruokia, jotka sisältävät yleensä runsaasti kasviksia, lihaa ja mausteita. Pataruoasta voi helposti tehdä myös kasvisversiot, jos liharuoka ei sovellu omaan ruokavalioon. Pataruoka on erinomainen ruoka myös palauttamaan ja lämmittämään kun on ulkoillut viileässä ilmassa. Tämän ruoan valmistaminen on myös hyvin yksinkertaista.

Ensimmäiseksi pataruokaa varten kannattaa investoida hyvään pataan. Parhaiten tähän ruokaan sopii valurautainen pata. Pataruoista kuuluisa Ranska omaa oman padan, joka on tähän täydellinen. Le creuset on ranskalainen tuotemerkki, joka omaa pitkät perinteet ja se on myös kuuluisa ympäri maailmaa.

Pataruokien salaisuus on pitkään hauduttaminen. Padan voi valmistaa oman lenkin aikana tai laittaa pataan hautumaan jo edellisenä iltana, jolloin seuraavana päivänä on maukas pata valmis syötäväksi. Pataruoassa perinteisesti  liha ruskistetaan ensin hieman pannun pohjalla öljyssä ja mausteiden kera. Lisäksi kasviksia voidaan myös hieman kuullottaa padan pohjalla ennen nesteen lisäämistä.

Toinen vaihe pataruoissa on nesteen lisääminen. Nesteeksi käy vesi tai fondi liemi, joka tuo huimasti makua pataan. Monesti veteen murennetaan liemikuutioita, jotta pataan saadaan makua ja nesteeseen lisätään mausteita kuten pippuri, laakerinlehdet ja muut yrtit. Mausteet antavat pataan makua pitkän haudutuksen aikana. Pitkä haudutus tapahtuu matalalla lämmöllä, joka onnistuu erinomaisesti valurautapannussa. 

Tämän helpompaa ruokaa on vaikea löytää vaikka padan tekemiseen kuluukin aikaa. Mitä mureammaksi haluaa lihan sitä kauemmin pataa kannattaa hauduttaa.